Nieuws

140915: Prinsjesnacht spreker Raymond Knops
Raymond Knops (1971) is sinds 11 oktober 2005 lid van de Tweede Kamerfractie van het CDA Raymond Knops was in 1999-2005 wethouder van Horst aan de Maas en daarvoor beroepsofficier bij o.a. de Groep Geleide Wapens.

Hij is woordvoerder buitenlandse zaken. Eerder was hij woordvoerder defensie en wonen. In 2011-2014 was hij voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken. Hij is fractiesecretaris en lid van het Presidium.

Lees meer

   

140915: Prinsjesnacht spreker Reinier van DantzigReinier van Dantzig (1986) is een Amsterdams raadslid van D66. D66 stelde recent voor Amsterdamse studenten te laten samenwonen met vluchtelingen. Studenten doen graag wat voor de maatschappij en tegelijkertijd komen er veel jonge vluchtelingen zonder sociaal netwerk naar Nederland in de studerende leeftijd, die zo snel mogelijk moeten worden opgenomen tussen de Amsterdamse studenten. Door samen te wonen in een huis kunnen de studenten optreden als een buddy van de vluchtelingen en hen wegwijs maken in de Nederlandse samenleving.

 

Lees meer

   

040915: Aanwijzingen dat militair uitreist naar Syrië
Defensie beschikt over aanwijzingen dat een actief dienende militair recent is vertrokken naar Syrië en zich waarschijnlijk heeft aangesloten bij terreurorganisatie ISIS. Het betreft een 26-jarige sergeant van de Koninklijke Luchtmacht. Defensie heeft de militair geschorst en toegang tot informatie, systemen en locaties is ingetrokken.

Radicalisering met militaire relevantie

De zaak wordt nu onder leiding van het Openbaar Ministerie strafrechtelijk onderzocht. Uiteraard onderzoekt Defensie eventuele schade of risico’s die samenhangen met de functie van de militair en neemt waar nodig maatregelen. In het belang van het onderzoek kan Defensie niet verder op details in gaan.


Lees meer

   

Thema Prinsjesnacht
Het thema van Prinsjesnacht 2016 is op dit moment nog niet bekend. Onderstaand ziet u het thema van 2015.

Het thema van Prinsjesnacht 2015 is:  Nieuwe Grenzen: oplossingen voor uitdagingen."

Met ‘Grenzen’ als  jaarthema kan gedacht worden aan de vluchtelingenstroom en de gevolgen daarvan voor Europa, Stad en Land. Terwijl wij op deze Prinsjesdag een feest der democratie vieren staan op tal van dossiers onze (inter)nationale grenzen onder druk. Voor deze uitdagingen zijn werkelijke oplossingen noodzaak. Dit zorgt voor het verkennen van vaak nieuwe grenzen.

Lees meer

   

020915: Blok houdt voet bij stukMinister Stef Blok van Wonen verandert niets aan zijn beleid bij het huisvesten van asielzoekers die een verblijfstatus hebben gekregen, zei hij vanmiddag in de Tweede Kamer.Daarmee houdt hij zich naar eigen zeggen nauwkeurig aan de wet, zegt politiek verslaggever Jaap Jansen. "Mensen met een verblijfsstatus moeten snel gehuisvest worden en daar komen dan al snel sociale huurwoningen voor in aanmerking. In een woonwijk burgeren mensen sneller in en komen ze sneller aan werk." Veel voordeliger dan de relatief dure opvang in een COA, zegt Jansen. "En als een asielzoeker sneller een opleiding volgt en werk vindt, betekent dat ook minder belasting voor de belastingbetaler."

Lees meer