Nieuws

210615: Vaderdag


Op zondag 21 juni is het Vaderdag!

 

Lees meer

   

050615: Wereld Milieu DagJaarlijks wordt op 5 juni wereld milieu dag georganiseerd door de Verenigde Naties. Op deze dag wordt aandacht gevraagd voor het verbeteren van milieu en worden overheden en burgers gestimuleerd om daarover mee te denken. De dag vindt zijn oorsprong tijdens de United Nations Conference on the Human Environment dat op 5 juni 1972 werd georganiseerd. Elk jaar heeft Wereld Milieu Dag een ander thema dat elk jaar in een andere stad wordt gepresenteerd. Dit jaar is het thema "Seven Billion Dreams. One Planet. Consume with Care" en wordt het gepresenteerd in Milaan, Italië.

 

Lees meer

   

280515: Fiets naar je werk dag
Donderdag 28 mei 2015 fietst heel Nederland naar het werk tijdens de nationale Fiets naar je Werk Dag. Deze dag brengt op een goede en leuke manier het zakelijke fietsen onder de aandacht. Wie van jouw collega’s fietsen er samen met jou naar het werk?

Lees meer

   

100515: Moederdag


In Nederland en België wordt er op iedere tweede zondag van mei Moederdag gevierd. Naar Amerikaans voorbeeld wordt deze dag in Nederland sinds ongeveer 1925 gevierd. Op deze dag zijn moeders over het algemeen ‘vrijgesteld’ van hun dagelijkse taken in het huishouden, en worden ze op deze dag op een voetstuk geplaatst. Een typerend symbool van deze vrijstelling is het zondagse ontbijt op bed, wat is gemaakt door de echtgenoot en / of kinderen. Naast deze vrijstelling krijgen de moeders op Moederdag ook cadeautjes en zelfgemaakte knutselwerken van hun gezin.

Lees meer

   

060515: Herdenking Pim FortuynOp 6 mei herdenken wij Pim Fortuyn, die op deze dag in 2002 werd vermoord op het Media Park te Hilversum. Hij werd slechts 54 jaar oud. Zijn populariteit was destijds enorm. De moord werd negen dagen voor de Tweede Kamer verkiezingen gepleegd.

Lees meer