Nieuws

270415: KoningsdagOp 27 april, de verjaardag van Koning Willem Alexander, wordt voor de tweede keer de nationale feestdag Koningsdag gevierd in alle delen van het Koninkrijk. Traditioneel getrouw staat de dag in teken van het staatshoofd en worden er in het hele land festiviteiten en vrijmarkten georganiseerd.

Dit jaar zal echter voor het eerst Koningsdag in de nieuwe stijl worden gevierd. Koning Willem Alexander wil de feestdag moderniseren, waarbij de nadruk meer komt te liggen op muziek, cultuur en ondernemerschap uit de regio. Het staatshoofd zal dit jaar ook slechts een plaats bezoeken. Dit jaar is dat Dordrecht.

Ook wordt er voorafgaand aan Koningsdag sinds de inhuldiging van Willem Alexander de Koningsspelen georganiseerd, waarbij basisschoolleerlingen meedoen aan een sportief Oranjefeest. Dit lijkt een nieuwe jaarlijkse traditie te zijn geworden.


Lees meer

   

Archibald van Willigenburg: Winnaar Vrijwilligersprijs 2014!Op Prinsjesnacht, de avond voor Prinsjesdag, wordt tijdens het openingsdebat van Stichting Burger ook de “Vrijwilligersprijsuitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de vrijwilliger die dit jaar een of meerdere bijzondere prestaties heeft geleverd en Stichting Burger en partners verder heeft gebracht op diverse wezenlijke niveaus. Naast het in de schijnwerpers zetten en belonen van de winnaar geldt de Scriptieprijs ook als een aanmoediging voor het voortzetten van het goede werk van komende en collega stagiaires die deze prijs in de toekomst in de wacht hopen te slepen. 

De Prinsjesnacht
Vrijwilligersprijs 2014 wordt uitgereikt aan: Archibald van WilligenburgMet als motivatie:

  • Dat Archibald zich als snel heeft bekwaamd in de uitbouw van het Speerpunt Filantropie als onderdeel van SBO;
  • Dat Archibald ook tijdens overleg en informeel een wezenlijke bijdrage levert aan de coaching van anderen;
  • Dat Archibald een gezellige en prettige persoon in de omgang is met een positief kritisch vermogen naar anderen en zichzelf.

Noteer alvast in uw agenda: 14 september 2015, de negende editie van Prinsjesnacht. U bent van harte welkom!


   

8e Prinsjesnacht Stichting Burger - Fotoverslag


Op Prinsjesnacht, de avond voor Prinsjesdag, worden bij Stichting Burger de Burgerprijs , de Scriptieprijs en de Vrijwilligersprijs uitgereikt.

De Burgerprijs is op maandagavond 15 september 2014 uitgereikt aan niemand minder dan Paul Cliteur, onder meer omdat Cliteur als een van de weinigen op hoogstaand niveau het evenzo uitdagende als brede palet bestrijkt op het juridisch, cultuurhistorisch, filosofisch en ethisch gebied, dat we in Paul iemand (h)erkennen die hoog geacht wordt als voorvechter en ‘bewaker’ van de Verlichtingswaarden zoals de vrijheid van meningsuiting, de scheiding van kerk en staat, het recht op zelfbeschikking en de gelijkwaardigheid van elke mens en omdat het begrip Burgerschap, de vrije mens die durft te denken, centraal staat bij Paul Cliteur.

Lees meer

   

Stefano Navarro: Winnaar Scriptieprijs 2014!Op Prinsjesnacht, de avond voor Prinsjesdag, wordt tijdens het openingsdebat van Stichting Burger ook de “Scriptieprijsuitgereikt. Deze prijs wordt uitgereikt aan de (oud)stagiair M/V die dit jaar een of meerdere bijzondere prestaties heeft geleverd en Stichting Burger en partners verder heeft gebracht op diverse wezenlijke niveaus. Naast het in de schijnwerpers zetten en belonen van de winnaar geldt de Scriptieprijs ook als een aanmoedigingvoor het voortzetten van het goede werk van komende en collega stagiaires die deze prijs in de toekomst in de wacht hopen te slepen. 

De Prinsjesnacht
Scriptieprijs 2014 wordt uitgereikt aan: Stefano Navarro 

Met als motivatie:

  • Dat Stefano op gedurfde wijze invulling heeft gegeven aan zijn onderzoeksopdracht bij Stichting Burger Onderzoek binnen het Speerpunt “Gezondheid” getiteld: “Jeugdzorg Haaglanden, Handle with Care” als afrondend onderdeel van de bachelor Bestuurskunde Aan de Rijksuniversiteit Leiden (RUL); Dat Stefano met volle inzet en op gedurfde wijze invulling heeft gegeven aan de onderzoeksopdracht bij Stichting Burger Onderzoek;

  • Dat Stefano tijdens de perspresentatie heeft aangetoond het dossier haarfijn te beheersen;

  • Dat Stefano in de hectiek van alledag en in het bijzonder de afronding van desbetreffend onderzoek heeft opgetreden

Noteer alvast in uw agenda: 14 september 2015, de negende editie van Prinsjesnacht. U bent van harte welkom!


   

Paul Cliteur, winnaar van de Burgerprijs 2014Een verrassing voor Prof. dr. Paul Cliteur was dat hij de ‘Burgerprijs’, die Stichting Burger elk jaar uitreikt op de avond voor Prinsjesdag, in ontvangst mocht nemen. Deze prijs wordt uitgereikt aan de persoon die een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan één of meerdere van de doelstellingen die ook bij Stichting Burger centraal staan. Naast het in de schijnwerpers zetten en belonen van de winnaar geldt de Burgerprijs ook als aanmoediging voor het voorzetten van het goede werk in het contact van de winnaar met de burgers, de doelgroep van Stichting Burger.

Lees meer