Nieuws

140915: Maarten Wolterink: Cartoonist Prinsjesnacht
"De man die sneller tekent dan een kabinet kan vallen."

Tijdens Prinsjesnacht kunt u genieten van de even verfrissende als spitsvondige vingervlugge Snelcartoonist Maarten Wolterink (1964) die instant komt tot de meest relevante politieke cartoons op de maandagavond voor Prinsjesdag. Maartens oeuvre is breed en cartoons van Maarten worden gepubliceerd op Joop.nl en o.a. in Het Leidsch Dagblad en vrijwel alle regionale dagbladen van HDC-Media. Maarten geeft workshops cartoontekenen en is een snelcartoonist die digitaal stand-up cartoons maakt tijdens sessies zoals Cafe PolitiekDe vluchtelingen problematiek, bewindslieden, bureaucratie, zelfverrijking, oorlog, milieuvervuiling en ander leed zijn onderwerpen die hij graag in cartoons aan de kaak stelt. 

De tekenaar woont en werkt in Leiden. Zijn website:
http://www.mwcartoons.nl

 

Lees meer

   

140915: Uitnodiging Prinsjesnacht


 

Lees meer

   

140915: Hans Hillen
Hans Hillen was vanaf de oprichting van Stichting Burger (2006) tot zijn aanstelling als minister (2010) lid van het raad van advies van Stichting Burger.

Hans Hillen (1947) was van oktober 2010 tot november 2012 minister van Defensie in het kabinet-Rutte I. In de periode 1990-2002 was hij Tweede Kamerlid voor het CDA. In de periode 2003-2007 leidde hij het College voor Zorgverzekeringen en tussen 2007 en 2010 was de heer Hillen Eerste Kamerlid. De heer Hillen was daarvoor onder meer leraar, journalist (NOS) en voorlichter.


Lees meer

   

140915: Prinsjesnacht spreker Eduard van ZuijlenEduard van Zuijlen (GroenLinks) was tot voor kort burgemeester van de Groningse gemeente Menterwolde. Zijn betrokkenheid bij het onderwerp van de Prinsjesnacht strekt zich uit over een periode van 25 jaar. Zo is hij recent een aantal jaren voorzitter geweest van VluchtelingenWerk Noord Nederland.Als Statenlid voor GroenLinks richtte hij in 2004 het Meldpunt Schrijnende Gevallen op dat de dossiers van 750 uitgeprocedeerden verzamelde en doorspeelde aan Kamerleden. Velen van hen kregen later via het Generaal Pardon alsnog een verblijfsvergunning. In de jaren '90 was hij als kerkelijk werker betrokken bij de opvang van uitgeprocedeerden. Momenteel is de heer van Zuijlen voorzitter van de kandidatencommissie voor toekomstige Kamerleden voor GroenLinks.

Lees meer

   

140915: Prinsjesnacht spreker Marit MaijMarit Maij (PvdA) is sinds 20 september 2012 lid van de Tweede Kamerfractie van de PvdA. 

Zij heeft daarvoor een groot deel van haar loopbaan bij het ministerie van Buitenlandse Zaken gezeten, met twee maal een post in het buitenland. In de Kamer is zij woordvoerster asiel en migratie en Europese zaken. Als parlementariër behandelt zij diverse relevante dossiers voor het jaarthema van Prinsjesnacht 2015.  Zo was zij (o.a.) hoofd afdeling asiel en migratie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, van september 2008 tot augustus 2009 en vervulde zij de functie als politieke raad en secretaris pers en cultuur bij de Nederlandse ambassade te Beijing.

Voor datzelfde ministerie was zij van augustus 2004 tot augustus 2008 senior beleidsmedewerker en projectmanager en van september 2001 tot augustus 2004 beleidsmedewerker humanitaire hulpprogramma's. 

In het Europees Parlement was zijn assistente van de CDA-fractie van 1994 tot 1996.  

Marit Maij is een dochter van oud-CDA-minister Hanja Maij.

Lees meer