Nieuws

060514: Dr. Bob van den Bos komt naar Debat Huis van EuropaDr. B.R.A. (Bob) van den Bos komt 6 mei naar het Eyou2014 debat in het Huis van Europa. Als inleidende spreker zal Van den Bos het hebben over 'Money & Employment'. Deze interessante spreker met veel ervaring in het bestuursleven én de politiek zal de discussie en het debat op scherp zetten.

Bob van den Bos

Lees meer

   

Debat over de kwaliteit van de gemeenteraad
Op 19 maart 2014 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Twee weken voor deze datum houdt Binnenlands Bestuur, op 27 februari, een debat over de kwaliteit van de gemeenteraad. Met het oog op de overdracht van grote taken in het sociale domein richting gemeenten in de komende collegeperiode is dat extra zorgwekkend: de decentralisaties gaan gepaard met een verdubbeling van het budget waar gemeenten over gaan.

Lees meer

   

Premier Rutte te gast bij café politiek in Hoogeveen
Woensdag 29 januari 2014 brengt premier Rutte een werkbezoek aan de gemeenten de Wolden en Hoogeveen. Dit werkbezoek wordt 's avonds afgesloten met een Politiek Café in Hoogeveen. Hier gaat premier Rutte in discussie met het publiek tijdens een Politiek Café in Grand Café het Postkantoor in Hoogeveen.

Lees meer

   

Gemeenteraadsverkiezingen en landelijke politiek


De nationale politiek kan van grote invloed zijn op de lokale verkiezingen. Binnen dit debat op woensdag 5 februari 2014, georganiseerd door het Montesquieu Instituut, wordt gekeken naar welke rol landelijke kwesties en nationale politici spelen tijdens deze lokale verkiezingen.

Lees meer

   

Onderzoek naar 100.000+ gemeenten : door Bob Deelen


In het najaar van 2013 werd door studentstagiair Bob Deelen binnen SBO het onderzoek afgerond naar de te verwachten gevolgen van het 100.00 + streven voor de burgerparticipatie bij gemeenten.

Lees meer

   

7e Prinsjesnacht Stichting Burger. Burgerprijs 2013: Pam Evenhuis


Op Prinsjesnacht, de avond voor Prinsjesdag, worden bij Stichting Burger de Burgerprijs, de Stageprijs  en de Vrijwilligersprijs uitgereikt.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013: Angst, Hoop en de Doos van Pandora?


Als angst regeert is hoop de enige redding. Angst is het thema van Prinsjesnacht 2013; angst in de politiek en in de samenleving. Hoe houdt de angst voor de toekomst ons politieke landschap in zijn greep? Moeten wij vrezen voor meer economische rampspoed of is er hoop? Bang voor een Europese superstaat, die ons in de ogen van velen niet meer brengt dan meer bureaucratie en een verdere economische teloorgang? Uiteraard ligt dit veel genuanceerder.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 - Thierry Baudets’ Oikofobie gratis en gesigneerd verkrijgbaar


Sinds enkele dagen is Baudet's nieuwste boek 'Oikofobie' verschenen. Op Prinsjesnacht worden onder de bezoekers vele tientallen door Baudet zelf gesigneerde ‘Oikofobies’ verloot. Oikofobie is een must-have voor iedereen met interesse in Baudet, de Politiek, ‘ons’ Europa en zo meer. Mis ook daarom deze interessante avond niet en meld je hier aan! Voor de verliezers zijn er ook prijzen te over.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 - Thierry Baudet over Europa, de angst voor het eigene en de Nederlandse elite


Mr. Dr. Thierry Baudet (1983) is academicus, journalist en schrijver. Sinds enkele dagen is Baudet's nieuwste boek 'Oikofobie' verschenen.

Op Prinsjesnacht worden onder de bezoekers vele tientallen door Baudet zelf gesigneerde ‘Oikofobies’ verloot. Oikofobie is een must-have voor iedereen met interesse in Baudet, de Politiek, ‘ons’ Europa en zo meer. Mis ook daarom deze interessante avond niet en meld je hier aan!

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 - Mat Herben over Angst in Europa en Nederland bij Kiezer en Politicus


"Je wordt zelf niet groter door een ander te kleineren. En groter is niet altijd beter."

Mat Herben (1952) is, na een loopbaan in de journalistiek en de politiek, thans adviseur Media en Politiek. Hij werd alom bekend als woordvoerder van Pim Fortuyn en fractieleider van de Lijst Pim Fortuyn.

Lees meer