Nieuws

Prinsjesnacht 2013 - Richard Bordes over Social Media en Angst bij Kiezer en Politicus in NederlandRichard Bordes (1966, Brussel) opereert onder de naam "Lawaaimaker". Niet  omdat het hij nou zo graag lawaai wilt maken, maar vanwege de effecten die het teweeg kan brengen. Zonder lawaai geen verandering doordat niemand wakker wordt. Zonder lawaaimaker blijft men in de samenleving slechts de gebaande paden belopen.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 - Aanvullende Troonrede – Het Geheim Van..Voor enkelen bekend en voor anderen geheim zijn de namen van de columnisten die jaarlijks meeschrijven aan de Aanvullende Troonrede (de ‘AT’) van Stichting Burger (2006). In dit bericht maken we bekend wie dat zijn en wat uw bijdrage kan zijn.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 – Pam Evenhuis, over Europa, de economie en de homo politicus


"A person who recognizes his own possibilities and limitations and is really aware of his own image, can live in harmony with himself'"

Pam Evenhuis (1950) ademt communicatie. Hij is ruim vijfentwintig jaar communicatieadviseur. Hij hielp in die tijd een groot aantal bedrijven en organisaties. Naast communicatie van bedrijven en organisaties vindt hij persoonlijke communicatie erg belangrijk.

Lees meer

   

Prinsjesnacht 2013 - Helmut Hetzel over Vorst (en) Staat


Prinsjesnacht 2013: Helmut Hetzel

‚,Mit dem Wissen wächst der Zweifel‘‘

(Johann Wolfgang von Goethe 1749-1832)

Helmut Hetzel (1955) is al 30 jaar in Nederland werkzaam en nam zeker niet de kortste weg van Duitsland naar Nederland. Via China, waar Helmut Hetzel van 1983-1985 in Beijing correspondent voor Duitstalige media was, kwam hij in 1985 in Den Haag werken als Benelux-Correspondent voor media in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg en Nederland. Daarnaast is hij ook consultant en geeft hij lezingen. Hij studeerde communicatie, economie, geschiedenis en filosofie aan de Universiteit Dortmund.

Lees meer

   

Thema Prinsjesnacht 2013


Het wordt steeds vroeger gevraagd, wat is het thema van deze editie van Prinsjesnacht? Via een omweg kom ik er in deze bijdrage toe, nu, met nog tien dagen te gaan voor deze Prinsjesnacht op de maandagavond 16 september.

Lees meer

   

Uitlekken van de Miljoenennota nog zinvol?

Vanaf 2011 is de publicatie rond de Miljoenennota ingrijpend veranderd. Waar in voorgaande jaren RTL Nieuws de Mnota vooraf wist te bemachtigen wordt het vanaf 2011 wel erg gemakkelijk gemaakt. Nu rest enkel de troonrede nog als goed bewaard geheim.

Lees meer

   

Prijzen op Prinsjesnacht: voorbeelden


Op Prinsjesnacht, de avond voor Prinsjesdag, wordt tijdens het openingsdebat van Stichting Burger naast de Burgerprijs ook de Columnprijs, Stageprijs, en de Vrijwilligersprijs uitgereikt (voorbeelden uit 2008-2009).

Lees meer

   

9 juli 2015 Verjaardag Joël Voordewind


Café Politiek wenst vandaag Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie Joël Voordewind een fijne 50ste verjaardag toe!

   

Debat: ‘Blij met het poldermodel?’Kom op 5 juni naar een door het Montesquieu Instituut georganiseerd debat in perscentrum Nieuwspoort aan de Lange Poten in Den Haag. Het debat gaat over de huidige rol van het poldermodel en er wordt ingegaan op de rol van de sociale partners in het onlangs gesloten sociaal akkoord.

Lees meer

   

Internationaal politiek café Den Haag

Kom op 3 juni om 20:00 uur naar The International Club of The Hague, aan de Javastraat 26 in Den Haag, voor een, door gastspreker Pam Evenhuis georganiseerd, internationaal politiek café. Het thema is de Arabische Lente in de context van de Israëlische buitenlandse politiek.

Lees meer