Evenementen

Het Limes030 Kroningsdebat


Op zondag 28 april organiseert Limes030 vanaf 15:30 uur een kroningsdebat in Kargadoor, aan de Oudegracht 37 te Utrecht. Tickets zijn 7,50 per stuk en kunnen online worden gekocht.

Tags: 0
Hits: 2732 0 Reactie

Debat 'Jouw Europa'Op donderdagavond 16 mei zal van 18:00 - 20:00 uur in het auditorium van de Campus Den Haag, aan Schouwburgstraat 2, het Montesquieu debat over 'Jouw Europa' worden gehouden. Dit debat is vrij toegankelijk, alleen uzelf aanmelden is wel verplicht. De Eurocommissaris Viviane Reding en Europarlementariërs Sophie In 't Veld en Judith Merkies zullen zullen tijdens dit debat spreken.

Tags: 0
Hits: 2707 0 Reactie

De Monarchie: nu en in de ToekomstOp zaterdag 27 april van 14:00 tot 16:00 uur organiseert Democratie in Debat (DID) een debat over het functioneren van de Nederlandse monarchie genaamd "De Monarchie: nu en in de toekomst" in de Centrale Bibliotheek, gelegen aan het Spui 68 te Den Haag. Het bijwonen van dit debat is gratis, aanmelden is echter wel gewenst.

Tags: 0
Hits: 3269 0 Reactie

Thorbeckelezing 2013Op 22 april 2013 zal om 20:00 (inloop vanaf 19:30) uur in de oude vergaderzaal van de Tweede Kamer (ingang Binnenhof 1a)  tot ongeveer 22:15 uur de 12e Thorbeckelezing plaatsvinden. De voorzitter van de Vereniging Thorbecke, prof. dr. Jouke de Vries, zal de avond openen. Na de lezing van Maurice de Hond volgt een co-referaat van Jan Nagel. Hierna is er ruimte voor een gesprek met de zaal. Na afloop is er de traditionele borrel. Uzelf aanmelden is gratis en verplicht. Houdt u er verder rekening mee dat in de Tweede Kamer een legitimatieplicht geldt.

Tags: 0
Hits: 2580 0 Reactie

SES congres 2013 "Hedendaags nationalisme binnen de Europese Unie"


Op donderdag 25 april zal om 09:30 in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, gelegen aan de Nes 43 te Amsterdam, het SES congres 2013 worden gehouden. Tickets voor dit evenement kosten 10 - 15 euro en zijn zowel te koop aan de deur als online.

Dit jaar zal het SES-congres in het teken staan van opkomend nationalisme, met als titel: “Hedendaags nationalisme in de Europese Unie”. Vanuit vier verschillende landen kijken we naar de huidige situatie met betrekking tot Europese Studies. In de ochtend zijn er lezingen en ’s middags kun je kiezen uit vier interactieve workshops. Historicus en Europadeskundige Joep Leerssen zal ons congres gedurende de hele dag leiden. Thomas von der Dunk zal een lezing geven over de discrepantie tussen het doel dat de Europese Unie nastreeft, en wat er in werkelijkheid gebeurt. Daarna zal Thijs Kleinpaste een prikkelende en laagdrempelige lezing houden over ‘Europa als idee’. Ten slotte zal Tony Agotha, de persvoorlichter van de Permanente Vertegenwoordiging van Nederland in Brussel, het woord nemen en vertellen over het reilen en zijlen in Brussel; wat gebeurt er in de dagelijkse processen daar?

Tags: 0
Hits: 2753 0 Reactie