Evenementen

Montesquieu Instituut

Het Montesquieu Instituut is een multifunctioneel onderzoeks- en onderwijsinstituut voor vergelijkende parlementaire geschiedenis en constitutionele ontwikkeling in Europa. Het instituut werkt samen met wetenschappelijke instellingen en streeft ernaar deze kennis over te brengen aan zowel journalisten, politici en ambtenaren als aan burgers.

Door middel van het uitgebreide electronische kennisuitwisselingsnetwerk probeert het Montesquieu Instituut de opgedane kennis te verspreiden. Daarnaast organiseren zij ook evenementen, zowel alleen als in samenwerking met andere organisaties. In de periode voor de Tweede Kamer verkiezingen van 12 september 2012 worden er door het Montesquieu Instituut meerdere debatten georganiseerd.

 

Tags: 0
Hits: 2566 0 Reactie

Instituut Clingendael

Het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael is een onafhankelijk kennisinstituut dat als doelstelling heeft, diverse aspecten binnen de internationale betrekkingen te onderzoeken en over internationale vraagstukken opgedane kennis te verspreiden. Het Instituut Clingendael is onderverdeeld in 'Clingendael onderzoek' en 'Clingendael academie'. Het instituut doet onderzoek naar internationale vraagstukken, maar geeft ook les en trainingen aan aanstaande diplomaten.

In de aanloop van de Tweede Kamer verkiezingen 2012 vraagt Clingendael aandacht voor het buitenlandbeleid in Nederland door debatten en bijeenkomsten te organiseren zoals op maandag 27 augustus 2012: 'De EU als Politieke Unie: droom of nachtmerrie?' op de Haagse Hogeschool

Tags: 0
Hits: 2652 0 Reactie

03/09/12: Politiek Café bij 't Goude Hooft met Ferry Mingelen en Willem Post‏

HCK OPENT SEIZOEN MET POLITIEK CAFÉ IN 'T GOUDE HOOFT OP MAANDAG 3 SEPTEMBER AANSTAANDE

Op een bijzondere locatie: de volledig gerenoveerde oudste herberg [ao 1423] van Den Haag: ’t Goude Hooft in hartje centrum.

"We openen het seizoen heel actueel, onze Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 12 september en de United States Presidential Election op dinsdag 6 november 2012. Om de campagnes, de verschillen en overeenkomsten toe te lichten hebben we uitgenodigd Willem Post, Amerika-deskundige van het Instituut Clingendael, historicus en publicist en Ferry Mingelen, parlementair journalist bij de NOS en winnaar van de Anne Vondelingprijs. Willem Post was onlangs nog op het geheime hoofdkwartier van Barack Obama en Ferry Mingelen loopt zich warm om straks weer de landelijke verkiezingen te presenteren. Luister en stel vragen." (Jeroen Cieremans)

Introducé[e]s welkom mits aangemeld.
Schrijf nu in op www.hck.nl of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Tags: 0
Hits: 2835 2 Reactie's