110915: Onbalans bij Nieuwe Grenzen – Marco Goertz

Geplaatst door Administrator
Administrator
Administrator has not set their biography yet
User is currently offline
op vrijdag, 11 september 2015 in Opinie


De geschiedenis herhaalt zich
De situatie waarin wij ons thans bevinden zal zich blijven herhalen zolang de systemen blijven domineren. De onbalans zit niet in de mens zelf maar in de systemen die zich maar blijven ontwikkelen en gericht zijn op ratio en macht en voortkomen uit zwakte, angst en onzekerheid met de politiek als dekmantel.

Gevangene in eigen huis
De paniek gaat niet over de mensen die vechten voor hun leven, maar over de zorg wat de gevolgen zijn voor ons zelf. De kern van het probleem zal nooit aangepakt worden omdat de oplossingen altijd bedacht wordt door de mensen die zelf voor de problemen verantwoordelijk zijn, en het spel zo weten te spelen dat de mensen er in blijven geloven, omdat ze zelf niet in de gaten hebben dat zei in hun eigen systeem opgesloten zitten.

 

Het zal je maar gebeuren
Met zien en weten komen we niet veel verder als we voelen en beleven niet serieus nemen. Onze denker (alias het brein) overheerst steeds meer de mensheid en we raken steeds meer de controle kwijt over de basis van ons bestaan. De boodschap komt wel binnen maar de werkelijke oorzaak wordt niet of nauwelijks belicht, omdat de kern van het probleem te dicht bij ons zelf komt en dat is precies waar wij bang voor zijn.

Twee werelden
Misschien moeten we de aarde opdelen in twee werelddelen. Een werelddeel voor systemen die willen heersen en verdelen en het andere werelddeel dat wil verbinden en delen. De uiteindelijk oplossing zal door de natuur geregisseerd worden, ook al hebben wij de arrogantie, dat wij de natuur de baas kunnen zijn. Het is uiteindelijk een kwestie van tijd. Einstein zij zoiets als dat hij niet zou weten hoe de derde wereldoorlog zal verlopen, maar dat we in de vierde weer met stenen zullen gooien.

Marco Goertz
Marco Goertz (1964) is als gastspreker en consultant actief op het gebied van mens en organisatieontwikkeling en fungeert als sparringpartner voor directie en management in ondernemend en innoverend Nederland. Goertz praat niet mee maar schudt wakker, inspireert en zet aan tot anders denken om te komen tot nieuwe vormen en rendement. Hij wordt ervaren als een frisse wind die natuurlijke denkprocessen weer laat stromen.
Tags: 0
Comment disabled by author.