Mediacircus Democratie

Geplaatst door Ramon Serier
Ramon Serier
Ramon Serier has not set their biography yet
User is currently offline
op woensdag, 10 april 2013 in Evenementen


Op zondag 21 april zal er in De Balie, aan de Kleine Gartmanplantsoen 10 te Amsterdam, een debat plaatsvinden genaamd 'Mediacircus Democratie De verstikkende omhelzing van politiek en media'. De tickets variëren van 9 tot 12.50 euro en zijn te koop op de website van de balie. In een tijd waarin het nieuwe kabinet haar plannen presenteert in een talkshow, een journalist eisen kan stellen aan duur en inhoud van een vraaggesprek en politici die het ‘niet lekker doen op tv’ ook niet meer mee mogen spelen, kijken we in De Balie achter de schermen van het mediaspektakel.

We leven in Nederland in een mediacratie: een moeilijk te ontwarren web van politici, voorlichters en journalisten, waarin het onduidelijk is wie de waan van de dag creëert, beheerst en verslaat. Wordt de waarheid nog gesproken in een politiek landschap dat beheerst wordt door algemeenheden, tafelheren, relletjes, korte quotes en direct commentaar? Integriteit blijft een groot goed voor politici en journalisten, maar hoe integer kun je als politicus en journalist zijn binnen de geschikte ‘formats’ voor een groot publiek?

Op deze zondagmiddag praten presentatoren, redacteuren, journalisten en politici met elkaar over hoe media en politiek zich tot elkaar verhouden. Onder anderen Jeroen Pauw, Peter Kee (politiek redacteur bij Pauw & Witteman en auteur van Het briefje van Bleker), Kustaw Bessems (auteur Doe eens normaal, chef Vonk van de Volkskrant), Mona Keijzer (Tweede Kamerlid CDA), Ronald Plasterk (minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en oud-minister OCW) en oud-politica Femke Halsema gaan met elkaar in discussie. Gespreksleider op deze bijeenkomst is Eelco Bosch van Rosenthal, binnenlandverslaggever NOS.

Tussen de stellingen door speelt Orkater scènes uit hun voorstelling Breaking the News, een verhaal over de waan van de dag, de jacht op de kijkcijfers en de hang naar hijgerige quotes. Voor meer informatie en om uw ticket te kopen verwijzen wij u graag door naar de website van De Balie.nl

 

Tags: 0
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy