Debat 'Jouw Europa'

Geplaatst door Ramon Serier
Ramon Serier
Ramon Serier has not set their biography yet
User is currently offline
op vrijdag, 26 april 2013 in EvenementenOp donderdagavond 16 mei zal van 18:00 - 20:00 uur in het auditorium van de Campus Den Haag, aan Schouwburgstraat 2, het Montesquieu debat over 'Jouw Europa' worden gehouden. Dit debat is vrij toegankelijk, alleen uzelf aanmelden is wel verplicht. De Eurocommissaris Viviane Reding en Europarlementariërs Sophie In 't Veld en Judith Merkies zullen zullen tijdens dit debat spreken.

De Europese Commissie gaat in gesprek met de Nederlandse bevolking. Dat doet zij onder meer in een reeks van debatten over actuele thema's die van belang zijn voor de Nederlandse burgers. Zo zal op 16 mei, op initiatief van de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland, Eurocommissaris Viviane Reding in Den Haag een toelichting geven over het kort daarvoor verschenen Burgerschapsrapport 2013. Daarna gaan we met elkaar in debat. Graag nodigen we je uit om hier aan mee te doen.

In het Burgerschapsrapport identificeert de Europese Commissie de grootste belemmeringen waarmee Europese burgers worden geconfronteerd wanneer zij in het dagelijkse leven hun rechten willen uitoefenen. Het is voor de Commissie belangrijk om deze belemmeringen weg te nemen om zo jouw rechten en die van andere Europese burgers te kunnen waarborgen. De Europese Commissie is al een tijd bezig met het nemen van verschillende concrete maatregelen om jouw leven en dat van andere Europese burgers te vergemakkelijken. Denk daarbij aan maatregelen die het mogelijk maken om vrij te reizen in de Europese Unie, het recht om te gaan wonen en werken in elk van de lidstaten en de Europese zorgpas waarmee je in elk EU-land recht hebt op gezondheidszorg. Maar je kunt ook denken aan betere diplomatieke hulpverlening buiten de EU of het verbeteren van de mogelijkheden om officiële documenten uit te wisselen tussen de verschillende lidstaten.

Maar het kan altijd beter. Wil jij actief in Europa participeren, alleen weet je niet hoe? Wil je jouw stem in Europa laten horen? Heb je suggesties voor de Europese Commissie? Welke maatregelen moet de Europese Commissie volgens jou nemen om het leven van jou en van de andere Europese burgers verder te verbeteren?

Na de keynote speech van Eurocommissaris Viviane Reding kun je in gesprek gaan over jouw Europa met onder andere Europarlementariërs Judith Merkies (ovb) en Sophie In´t Veld. Het debat staat onder leiding van Alexander Mayhew. Voor meer informatie, en om uzelf aan te melden verwijzen wij u graag door naar de website van het Montesquieu Instituut.

Tags: 0
Commentaar (0)Add Comment

Schrijf commentaar

busy