Latest Entries

180917 - Prinsjesnacht 2017Wat: Prinsjesnacht 2017
Wanneer: 18 september 2017 - 18:45 uur (inloop)  start klokke 19.00 uur - einde 22.15 uur
WaarNutshuisRiviervismarkt 5, 2513 AM Den Haag
Wie: Bert Brussen, Marijn Poels en Tom Zwitser

Volgende week maandagavond organiseert Stichting Burger Prinsjesnacht. In een van de voorgaande edities was jij 'van de partij'. Deze editie Bert Brussen, Marijn Poels en Tom Zwitser. Dit jaar starten we iets vroeger ivm de docu "TheUncertaintyHasSettled. Laat ons weten of je komt via:

Tags: 0
Hits: 1706 0 Reactie

Politiek Café - Oekraïne-referendum: Voor? Tegen? Of niet stemmen?Wat: Gratis Toegankelijk Politiek Café - Oekraïne-referendum: Voor? Tegen? Of niet stemmen?
Wanneer: 29 maart 2016 - 19:30 uur (inloop)  start klokke 20.00 uur - einde 21.30 uur
Waar: Haagsche Kluis, Plein 20, 2511 CS, Den Haag
Wie: Harry van Bommel (SP) & Han ten Broeke (VVD)

 

Tags: 0
Hits: 2522 0 Reactie

110216: Spekman en de geest van Marcuse


Mat Herben (Raad van AdviesStichting Burger) over Spekman en de geest van Marcuse.

De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman, heeft Geert Wilders gedemoniseerd door hem “een gevaar voor de democratie en de rechtsstaat” te noemen. Tot mijn stomme verbazing wordt door velen ontkend dat hier sprake is van demonisering. Zelfs Kees Boonman, de beste politiek commentator op tv, draaide er bij EénVandaag een beetje om heen: “Natuurlijk probeert Spekman zich wat goedkoop te profileren, maar Wilders is zelf ook niet vies van kritiek en wie kaatst kan de bal verwachten”. Zo luidde kort samengevat zijn betoog en dat is ook de mening van vele ‘weldenkende’ Nederlanders, die liever geen partij kiezen in een ruzie tussen twee populisten. Ja twee, want Spekman is een goedkope volksmenner, die op links stemmen probeert terug te halen bij GroenLinks en de SP.

De moordenaar van Pim Fortuyn heeft gezegd dat hij Pim en zijn plannen niet persoonlijk kende, maar dat hij op grond van uitspraken van anderen in de media had geconcludeerd dat Pim Fortuyn “een gevaar was voor de samenleving”. Door het motief en de woordkeus van Volkert van der Graaf te gebruiken, heeft Hans Spekman een enorme uitglijder gemaakt, waarvoor hij zich dient te verontschuldigen. Hij dient nu nadrukkelijk te stellen dat hij zich in alle opzichten distantieert van Volkert van der Graaf. Natuurlijk mag Spekman in harde bewoordingen kritiek uiten op het beleid van Wilders, maar niet door de persoon ‘een gevaar’ te noemen. Dat is pas echt verruwing van het debat.

Tags: 0
Hits: 2747 0 Reactie

Column Prinsjesnacht: Eduard van Zuijlen

Eduard van Zuijlen

Gesproken woord geldt

Ik las eens een oud verhaal. En zoals dat gaat met oude verhalen, was het niet alleen heel lang geleden, maar ook heel ver van hier. Het verhaal ging over een reiziger. Op een dag moet onze reiziger een rivier oversteken en belandt in een gammel veerbootje naast een oude man die heel eenvoudig gekleed is en rustig voor zich uit kijkt. Het is een brede rivier. De oversteek in zo'n klein bootje is zeker niet zonder gevaren. De reiziger voelt zijn te snelle hartslag pas dalen, als ze veilig het midden van de rivier bereikt hebben: nog maar een keer zo'n stuk en dan zijn we veilig aan de overkant. Maar dan, opeens, helt het bootje gevaarlijk over: de oude man hangt ver met zijn bovenlichaam over de rand en lijkt in het water naar iets te zoeken. Wanneer hij weer gaat zitten, deinzen de reiziger en de andere inzittenden achteruit: in zijn hand houdt de oude man een schorpioen! Wat doet u nu?! roept de reiziger uit. Hij kan u elk moment steken! De oude man stopt de schorpioen in een zakje en sluit dat af. Dan kijkt hij de reiziger aan en zegt: dat had inderdaad kunnen gebeuren. Dat is de aard van schorpioenen. Maar u weet toch dat schorpioenen niet kunnen zwemmen? Als ik hem niet had opgevist, was hij verdronken. Dat opvissen is de aard van mensen.

Tags: 0
Hits: 2848 0 Reactie

110915: Onbalans bij Nieuwe Grenzen – Marco Goertz


De geschiedenis herhaalt zich
De situatie waarin wij ons thans bevinden zal zich blijven herhalen zolang de systemen blijven domineren. De onbalans zit niet in de mens zelf maar in de systemen die zich maar blijven ontwikkelen en gericht zijn op ratio en macht en voortkomen uit zwakte, angst en onzekerheid met de politiek als dekmantel.

Gevangene in eigen huis
De paniek gaat niet over de mensen die vechten voor hun leven, maar over de zorg wat de gevolgen zijn voor ons zelf. De kern van het probleem zal nooit aangepakt worden omdat de oplossingen altijd bedacht wordt door de mensen die zelf voor de problemen verantwoordelijk zijn, en het spel zo weten te spelen dat de mensen er in blijven geloven, omdat ze zelf niet in de gaten hebben dat zei in hun eigen systeem opgesloten zitten.

 

Tags: 0
Hits: 2745 0 Reactie