Latest Entries

Column Geert Tomlow - Gezocht: regeerders i.p.v. reageerders M/V


Hoe angst bewindslieden castreert en stuurloos maakt.

Deze laatste weken zagen we weer een mooi tableau van wereldleiders en lokale bewindslieden die door angst verlamd van de ene beslissing naar de andere manoeuvreren. Of het nu over Obama en Cameron in de kwestie Syrië gaat, of Rutte en Samsom over JSF en/of sociale hervormingen handelt. Ze durven niet meer vooraf een stevig standpunt in te nemen, dus blijven ze achter de feiten aanlopen.

Tags: 0
Hits: 3821 0 Reactie

Column Ton Lammertink - Regeert de angst?


Ton Lammertink

Als je de lokale politiek gaat begrijpen is er geen ontkomen meer aan. Voordat je er erg in hebt loop je achteraan in de polonaise in het systeem dat je altijd hebt verafschuwd.

Tags: 0
Hits: 3033 1 Reactie

Prinsjesnacht 2013 - Column Frederik Barthel


Frederik Barthel

LEVE DE KONING?

Op dinsdag 17 september 2013 is het Prinsjesdag. Een eerste Prinsjesdag of wellicht beter gesteld Prinsesjesdag, onder een nieuwe vorst. Welk doel heeft de Koning voor ogen en welke weg wil de Koning gedurende zijn regeerperiode achter zich laten ? Het is dit jaar 500 jaar geleden dat Machiavelli zijn visie over het vorstendom op papier zette in ‘Il Principe’ (1513) en het is dit jaar 200 jaar geleden dat de Republiek plaats maakte voor de (parlementair gecontroleerde constitutionele) Monarchie (2013).

Tags: 0
Hits: 4401 1 Reactie

Openbaarheid en Integriteit


Op woensdag 28 augustus vond in het Nutshuis de paneldiscussie 'Openbaarheid en Integriteit' plaats.

Voordat de discussie begon deelden Leo Huberts (VU), Ronald Kroeze  (VU), Hans Nelen (Universiteit Maastricht) en Wytze van der Woude  (Universiteit Maastricht) hun visie op openbaarheid en integriteit. Joop van den Berg leidde de discussie als moderator.

Tags: 0
Hits: 2741 0 Reactie

Film en Debat 'Promised Land'


Cafepolitiek wilt u graag attenderen op het volgende evenement. Op donderdag 29 augustus zal vanaf 19.00 uur een film en vanaf 21.00 uur een debat worden georganiseerd door het Montesquieu Instituut genaamd 'Promised land'. Het evenement wordt gehouden in het Filmhuis te Den Haag gelegen aan het Spui 191.

Tags: 0
Hits: 3341 0 Reactie