Latest Entries

110915: Acuut gevaar voor Europese veiligheid door Mat HerbenDe Oogst
Laat ik er geen doekjes om winden. De grote populariteit van Duitsland bij Arabieren komt niet door de hoogte van de uitkering of de soepelheid van de immigratiedienst. Afrikanen trekken bijvoorbeeld eerder naar Engeland, Frankrijk of Italië. Duitsland heeft sinds 1940 de harten van Arabieren gestolen door precies datgene wat Angela Merkel en andere zachte heelmeesters proberen goed te maken: de vervolging van Joden. Wat een bittere ironie! Krampachtig proberen brave Duitsers te laten zien dat Duitsland niet meer het land van Hitler en de holocaust is, maar een toevluchtsoord is geworden. De oogst bestaat uit een toevloed van antisemieten.

Tags: 0
Hits: 3922 0 Reactie

140915: Prinsjesnacht 2015Wat: Prinsjesnacht.NL
Wanneer: 14 september 2015 - 19:30 uur (inloop)  start klokke 20.00 uur - einde 22.00 uur
Waar: De Bankhal in het Het Nutshuis, Riviervismarkt 5 te Den Haag
Wie: Marit Maij (PvdA), Hans Hillen (CDA), Raymond Knops (CDA), Eduard van Zuijlen (GroenLinks) en Reinier van Dantzig (D66)Tags: 0
Hits: 2936 0 Reactie

050915: Een begin maken: Nederland moet 160.000 vluchtelingen opnemen


Diederik Samsom zei in de Tweede Kamer dat hij wakker had gelegen van het beeld van het Syrische jongetje. Wat mij betreft was dit het dieptepunt van een toch al weinig verheffend debat.  Begrijp me goed; ik twijfel geen moment aan de oprechte betrokkenheid van Samsom, maar dat hij dit tijdens een debat zegt is plat. Niet alleen omdat het een voorbeeld is van het stuitende narcisme van sommige politici die denken dat als ze hun emoties delen, ze sympathiek gevonden worden, maar ook omdat het tegen de achtergrond gezegd wordt van geen enkele concrete bijdrage aan een oplossing voor de crisis waar we met zijn allen getuige van zijn.

Kuiken
Samen met Attje Kuiken schreef Samsom enkele dagen geleden een stuk dat voor NRCnext. Een afgewogen artikel dat aan alle kanten van het verhaal recht wil doen. Een gebalanceerde aanpak, en daarmee nietszeggend. Door de constatering dat “in ieder van ons tegelijk hart en hoofd spreken” en dat de discussie tussen “de ‘heartless’ die met muren en grenscontroles schermen, en de ‘headless’ die onbeperkte toegang en opvang eisen” een “schijndiscussie” is, onttrekt het morele PvdA-leiderschap zich aan de verantwoordelijkheid die ze juist moeten nemen: het doen van morele uitspraken over wat juist is. Waar we staan. Wat we vinden. Wat er moet gebeuren.


Tags: 0
Hits: 2704 0 Reactie

140915: Prinsjesnacht 2015


Het thema van Prinsjesnacht 2015 is:  Nieuwe Grenzen: oplossingen voor uitdagingen."

Met ‘Grenzen’ als  jaarthema van deze Prinsjesnacht op 14 september kan gedacht worden aan de vluchtelingenstroom en de gevolgen daarvan voor Europa, Stad en Land. Terwijl wij op deze Prinsjesdag een feest der democratie vieren staan op tal van dossiers onze (inter)nationale grenzen onder druk. Voor deze uitdagingen zijn werkelijke oplossingen noodzaak. Dit zorgt voor het verkennen van vaak nieuwe grenzen.

Na Prinsjesnacht wordt hier verslag gedaan van de inleiding en inbreng van de sprekers.

 

Tags: 0
Hits: 2036 0 Reactie

120515: Integriteit in de politiek - Politiek CaféDinsdag 12 mei 20:00 - 21:30, Studio Dudok


Verschillende politici moesten de afgelopen maanden vertrekken nadat hun integriteitskwesties breed waren uitgemeten in de media. Zijn politici minder integer geworden? Of is de journalistiek gewoon beter haar werk gaan doen? Aan de andere kant zien we dat journalisten worstelen met wat is toegestaan. Hoe ver mag je tegenwoordig gaan voor een scoop?


Een Politiek Café met Frits Bolkestein (oud-politicus VVD) en Marc Josten (onderzoeksjournalist) onder leiding van Catharina Rinzema en Arjen de Wit. Sharon Gesthuizen (Tweede Kamerlid SP) leest een column voor in de rubriek De Haagse Zeepkist. 

Het Politiek Café wordt georganiseerd door het Montesquieu Instituut, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en ProDemos - Huis voor Democratie en Rechtsstaat.

Tags: 0
Hits: 2880 0 Reactie