Latest Entries

Democratie in Debat (Nieuwspoort)

Democratie in Debat is een samenwerkingsverband van Prodemos, Internationaal Perscentrum Nieuwspoort en het Montesquieu Instituut. De samenwerking is gestart in 2011 en heeft sinds begin 2012 een meer structurele vorm, dankzij onder andere de ondersteuning van de Tweede Kamer.

Het doel van de samenwerking is het organiseren van betekenisvolle debatten over de democratie. De drie organisaties bundelen in Democratie in Debat hun krachten om actuele en controversiële onderwerpen onder de aandacht te brengen door middel van debatten. Van deze debatten doet Democratie in Debat vervolgens weer verslag.

Nu het campagne seizoen voor de verkiezingen van 12 september is geopend, organiseert Democratie in Debat meerdere debatten, zoals het debat: 'Spindoctors en mannetjesmakers' in Nieuwspoort Den Haag.

Democratie in Debat is te volgen op twitter en facebook.

Tags: 0
Hits: 2487 0 Reactie

Café Politiek

Café politiek informeert burgers over aankomende politieke debatten die georganiseerd worden haarzelf of door andere organisaties. Op Café Politiek wordt er ook verslag gedaan van deze evenementen, zodat burgers weten wat er tijdens een debat is gezegd en gedaan. Onder deze debatten vallen fysieke debatten op locatie, maar ook debatten die plaats hebben gevonden op Café Politiek.

Jaarlijks organiseert Stichting Burger, in samenwerking met Café Politiek, op de derde maandagavond in september: Prinsjesnacht. Dit jaar zal Prinsjesnacht plaatsvinden op maandagavond 17 september 2012 in het Nutshuis in Den Haag. Aan de hand van enkele hoofdthema’s voeren we die avond, voorafgaand aan Prinsjesdag, in informele sfeer discussie in debat.

U wordt van harte uitgenodigd u aan te melden voor deze bijzondere avond. Vanaf vandaag is de voorinschrijving voor Prinsjesnacht geopend. U kunt zich inschrijven via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. danwel de sociale media waarmee dit bericht u bereikt.

Let op: gezien het beperkte aantal plaatsen kunnen wij niet ieders deelname garanderen. Wacht zodoende alstublieft onze bevestiging op de vrijdag voorafgaand deze bijeenkomst af.

Meer weten over Prinsjesnacht?

Tags: 0
Hits: 2430 0 Reactie

Montesquieu Instituut

Het Montesquieu Instituut is een multifunctioneel onderzoeks- en onderwijsinstituut voor vergelijkende parlementaire geschiedenis en constitutionele ontwikkeling in Europa. Het instituut werkt samen met wetenschappelijke instellingen en streeft ernaar deze kennis over te brengen aan zowel journalisten, politici en ambtenaren als aan burgers.

Door middel van het uitgebreide electronische kennisuitwisselingsnetwerk probeert het Montesquieu Instituut de opgedane kennis te verspreiden. Daarnaast organiseren zij ook evenementen, zowel alleen als in samenwerking met andere organisaties. In de periode voor de Tweede Kamer verkiezingen van 12 september 2012 worden er door het Montesquieu Instituut meerdere debatten georganiseerd.

 

Tags: 0
Hits: 2540 0 Reactie

Instituut Clingendael

Het Nederlands instituut voor internationale betrekkingen Clingendael is een onafhankelijk kennisinstituut dat als doelstelling heeft, diverse aspecten binnen de internationale betrekkingen te onderzoeken en over internationale vraagstukken opgedane kennis te verspreiden. Het Instituut Clingendael is onderverdeeld in 'Clingendael onderzoek' en 'Clingendael academie'. Het instituut doet onderzoek naar internationale vraagstukken, maar geeft ook les en trainingen aan aanstaande diplomaten.

In de aanloop van de Tweede Kamer verkiezingen 2012 vraagt Clingendael aandacht voor het buitenlandbeleid in Nederland door debatten en bijeenkomsten te organiseren zoals op maandag 27 augustus 2012: 'De EU als Politieke Unie: droom of nachtmerrie?' op de Haagse Hogeschool

Tags: 0
Hits: 2618 0 Reactie

03/09/12: Politiek Café bij 't Goude Hooft met Ferry Mingelen en Willem Post‏

HCK OPENT SEIZOEN MET POLITIEK CAFÉ IN 'T GOUDE HOOFT OP MAANDAG 3 SEPTEMBER AANSTAANDE

Op een bijzondere locatie: de volledig gerenoveerde oudste herberg [ao 1423] van Den Haag: ’t Goude Hooft in hartje centrum.

"We openen het seizoen heel actueel, onze Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 12 september en de United States Presidential Election op dinsdag 6 november 2012. Om de campagnes, de verschillen en overeenkomsten toe te lichten hebben we uitgenodigd Willem Post, Amerika-deskundige van het Instituut Clingendael, historicus en publicist en Ferry Mingelen, parlementair journalist bij de NOS en winnaar van de Anne Vondelingprijs. Willem Post was onlangs nog op het geheime hoofdkwartier van Barack Obama en Ferry Mingelen loopt zich warm om straks weer de landelijke verkiezingen te presenteren. Luister en stel vragen." (Jeroen Cieremans)

Introducé[e]s welkom mits aangemeld.
Schrijf nu in op www.hck.nl of via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 

Tags: 0
Hits: 2806 2 Reactie's